top of page
nyary-krisztian gszts.jpg

MUNKAVÁLLALÓI ELKÖTELEZŐDÉS FEJLESZTÉS:
TÖRTÉNET FEJLESZTŐ MŰHELY NYÁRY KRISZTIÁNNAL

Tárd fel, hogy miről szól a vállalat a vezetői, munkatársai számára, formálj belőle motiváló történetet!

Kinek ajánljuk?

Olyan szervezeteknek, ahol keresik azt a valós talapzatot, bázist ami az employer brand részeként növelni tudja a munkavállalói elköteleződést. Olyan vállalatoknak, amelyek fel akarják mérni mai önképüket, mielött  kommunikálnák azt akár a munkatársak, akár a piac felé. Ahol hisznek benne - mint mi is - hogy a hatékonyan motiváló munkáltatói márka csakis a megélt, átélt valóságra épülhet. 

Olyan szervezeteknek, ahol változásra készülnek: új vezető érkezik, új tulajdonos lép be, új profilt kap vagy nagyságrendet lép a tevékenység és ezért szükség van a belső, majd a külső márka, közös narratíva változtatására is. Startupoknak, akik olyan saját sztorit szeretnének, ami motivál belül, és felkelti a befektetői figyelmet kívül. 

Tematika

A hadvezérek régen felismerték, hogy az alakulatok összetartásának, hatékonyságának, a szolidaritás, a bajtársiasság érzésének kialakítását a közös történetek, a saját “mitológia” megteremtése támogatja a legjobban. Ezek a történetek - bár tartalmukban különbözőek - ugyanazokból a dramaturgiai elemekből építkeznek. A hősiesség, a kitartás, a bátorság, a felülkerekedés, a segítségnyújtás, a méltósággal viselt kudarc és még néhány olyan alap narratív uralja őket, amelyek a közös célokért dolgozó emberek történeteinek vázát alkotják évezredek óta. A  történetfejlesztő munka során ezekre a narratívákra támaszkodunk, az adott szervezet konkrét valóságához igazítva azokat. 

Módszertan

A történetfejlesztő műhely egy, a munkahelyi környezetből, ritmusból, felelősségekből kiemelt alkalom, ahol a résztvevők professzionális segítséggel, a bizalom és a biztonság légkörében, egymásra reflektálva  gondolhatják végig, hogy mit jelentett, jelent és fog jelenteni számukra a vállalat, mint közösség, munkahely, jövedelem és presztízs forrás, vagy kihívás. 

A műhelymunka során a résztvevők egy történet megalkotásának keretén belül hozzák a témáikat. A közvetlen, kérdés-válasz alapú megközelítés során rejtve  maradó tartalmak is felszínre kerülnek: ha nem üzleti eredményben, piaci részesedésben, KPI-okban kell megfogalmazniuk, hogy mit jelent a vállalat, vajon milyen történetet rajzolnak fel a vezetői, munkatársai? Milyen érzéseket, értékeket, emlékeket, ambíciókat, félelmeket, vágyakat és karaktereket kapcsolnak hozzá? Milyen konfliktusokra asszociálnak és milyen megoldásokat látnak ezekre?  

A munkát Nyáry Krisztián író, A Líra csoport kreatív igazgatója vezeti. Az eredmény egy közös történet kidolgozása. Krisztián kreatív részfeladatokat ad, visszajelent, kérdésekkel segíti és fogja össze a munkát. Csoportban szöveget írni hosszadalmas, ezért a szerkesztői feladatokat a Pivot Brigade végzi el utólag, így hozva végleges formára a szöveget.

Keretek 

A történetfejlesztő műhely foglalkozásait 12-nél nem nagyobb csoportoknak ajánljuk. A munka a résztvevőktől egy napot vesz igénybe, Tantermi jellegű környezetben, igény szerint az ügyfélnél vagy saját területünkön tartjuk. 

TÖRTÉNET FEJLESZTŐ MŰHELY JELENTKEZÉS

Kérjük adjon meg elérhetőséget, hogy felvehessük a kapcsolatot. Mielött ajánlatot adunk mindenképpen szeretnénk beszélni Önökkel, felderítendő a célokat, a vállalati kontextust, a résztvevők körét. Az időpontról, helyszínről is közvetlenül egyeztetünk majd.

Köszönjük a jelentkezést, nemsokára felvesszük a kapcsolatot.

bottom of page