top of page
gary mckinnon.jpg

 Gary "Solo" McKinnon, minden idők egyik leghíresebb hackere. 

TÁRSAS HELYEZETTUDATOSSÁG: ADATLOPÁS ELLENI TRÉNING FELHASZNÁLÓKNAK

Tedd ellenállóvá munkatársaidat az on- és off-line pszichológiai manipulációval (social engineering) szemben

Kinek ajánljuk?

Minden olyan vállalatnak, kormányzati, nemzetközi vagy nonprofit szervezetnek, amely az információ és adatbiztonság emberi tényezőjét fontosnak tartja. 

Tematika

A tréning pszichológiai manipulációval szembeni védelmet alakít ki a helyzettudatosság különleges alakulatoknál használt koncepciójának adatpálásával. A résztvevők képesekké válnak az adatok megszerzését célzó támadások felismerésére, elhárítására, most és a jövőben, a fizikai- és a kibertérben egyaránt. Témáink:

 • Pszichológiai manipuláció: tapasztalatok, várakozások, félelmek

 • A pszichológiai manipuláció működése, elemei

 • A helyzettudatosság, mint katonai fogalom

 • A pszichológiai manipuláció és a társas helyzettudatosság kapcsolata

 • Társas helyzettudatosság: alkalmazás katonai környezeten túl

 • A társas helyzettudatosság elveinek alkalmazása a pszichológiai manipulációs helyzetek felismerésére 

 • Ismert manipulációs módszerek és kezelésük: phising, spear phising, pretexting, quid pro quo, baiting, telefonos manipuláció, deep fake alkalmazások.

 • Az OSINT (open source intelligence) alkalmazása a manipuláció elleni védekezésben

 • Off-line manipulációs módszerek és kezelésük

 • A paranoia - hanyagság skála

 • A helyzettudatosság fenntartásának módszerei 

Módszertan

Tapasztalatunk és tudományos meggyőződésünk szerint maradandó viselkedésváltozást azok a képzések érnek el, ahol az átadott ismereteket a résztvevők élményekhez, ezen keresztül megélt érzelmekhez köthetik. Az adatlopás elleni tréning célja is a mindennapok viselkedésébe beépülő, hosszú távon is fenntartható látás- és gondolkodásmód kialakítása. Ezért  az  ismert adathalász módszerek és az ellenük való védekezés megismerése mellett hangsúlyt fektetünk a támadó fél céljainak, motivációinak, helyzetének megértésére is. A két tréning nap között egy szimulációs gyakorlatot hajtunk végre, ahol a résztvevők instrukciók alapján de önállóan dolgozva az adathalász szerepében támadást terveznek és  kísérelnek meg végrehajtani. A gyakorlat során átélt élményt a második tréning napon közösen értékeljük és hozzákötjük a tréningen feldolgozott technikai jellegű ismeretekhez, biztosítva ezek rögzülését és hosszú távú használhatóságát. 

Keretek 

Az adatlopás elleni tréninget max. 15 fős csoportoknak ajánljuk.  Időtartama kétszer fél nap, tantermi jellegű környezetben. A két alkalom között a résztvevők az adathalász fél szerepében önállóan dolgoznak egy szimulációs feladaton. Ez kb. két órájukat veszi igénybe. A tréninget igény szerint az ügyfélnél vagy saját területünkön tartjuk Budapesten. 

 

ADATLOPÁS ELLENI TRÉNING JELENTKEZÉS

Kérjük adjon meg elérhetőséget, hogy felvehessük a kapcsolatot. Segít minket, ha a megjegyzés rovatban megadja, hogy egyénileg vagy csapat számára küldi a jelentkezést, illetve ha csapatnak akkor hányan lesznek? Az időpontról közvetlenül egyeztetünk majd.

Köszönjük a jelentkezést, nemsokára felvesszük a kapcsolatot.

bottom of page