top of page

TÁRGYALÁSTAKTIKA TRÉNING: A REFLEXÍV-DIREKTÍV MÓDSZER

Túsztárgyalók tanítanak meg tárgyalásos helyzeteket uralni.

Kinek ajánljuk?

decision maker_edited.png

DÖNTÉSHOZÓK

Akik egy új eszközrendszerrel szeretnék fejleszteni eredményességüket tárgyalásos helyzetekben.

sales person vector_edited.png

ÜGYFÉLKAPCSOLAT

Ahol fontos az ügyfél elégedettség, akár vitás, panaszkezeléses esetek során is. 

pajzsos ember vektor_edited.png

KRÍZIS HELYZETEK

Ahol segítő szervezetek munkatársainak, biztonságért felelős cégeknél dolgozóknak, repülőtereken, polgári légiközlekedésben, vasúti személyforgalomban dolgozóknak kell helytállni.

sales personn_edited.png

ÉRTÉKESÍTÉS

Ahol egy új, ügyfélközpontúbb, hatékonyabb kommunikációs módszerre van szükség.

TÁRGYALÁSTAKTIKA TRÉNING KAPCSOLATFELVÉTEL

TÁRGYALÁSTAKTIKA TRÉNING KAPCSOLATFELVÉTEL

Köszönjük az üzenetét, nemsokára felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Targylastaktika jelentkezes form
PB_logo_blackandwhite_transparentbg.png

Tematika

1.    A partner gyors és célirányos felmérése személyiség jellemzők szerint: a terepdiagnózis

2.   Terepdiagnózis használata a tárgyalástaktika kiválasztásához 

3.  Raport építés célja, módszerei: aktív hallgatás, a kérdések szerepe a kapcsolat kialakításban, empátia és egyetértés használata, különbsége

4.  Attribúció és önreflexió konfliktusos tárgyalási helyzetekben

5.    Tárgyalási taktika elemei: megnyitások, a sebesség kontrollja, kezdeményezés átvétele, megtartása, a tranzakció-analízis modell alkalmazása

6.  Kommunikációs "trükkök", eszközkészlet megismerése és használata a terepdiagnózis és a tárgyalás kontextusának függvényében

 

Tárgyalástaktika tréningünkön többek között megtanítjuk hogyan hallgasson úgy, hogy közben mégis irányítja a tárgyalást. Hogyan ismerje fel ha a másik fél nem mond igazat és mit kezdjen ezzel a felismeréssel? Hogy mondjon nemet úgy, hogy sosem ejti ki a szót magát. Hogyan vegye rá a másik felet, hogy az Ön problémájának megoldásán dolgozzon, akár önmaga érdekeivel szemben is? Hogyan legyen eredményesen direktív, anélkül, hogy agresszívnak bélyegeznének?  

Módszertan

Hivatásos túsztárgyalók adaptálták civil helyzetekre: A Pivot Brigade trénerei túsztárgyaló kiképzők, pszichológusok, gyakorlati és akadémiai háttérrel. Miért a túsztárgyalók? Mert az ő munkájuk egy olyan laboratórium, ahol kivételes felelősség nyomása alatt, kizárólag a gyakorlati eredményesség mércéjét alkalmazva, nemzetközi tapasztalatcserében, folyamatosan fejlesztik a hatékony tárgyalás eszközrendszerét. 

 

Túsztárgyalás az üzleti világra alkalmazva: a túsztárgyalás eszköz tárát civil helyzetekre adaptálva adjuk át a tréning során. Egy cégvezető, egy key account manager, egy ügyfélkapcsolati munkatárs nem túsztárgyaló, de a személyközi folyamatok, amelyekkel dolgozik - két eltérő érdekű fél találkozik és megállapodásra jut - alapjaiban azonosak. 

Reflexív-Direktív kommunikáció: A túsztárgyalók éles helyzetekben kiérlelt taktikai és stratégiai fogásaiból ered és nyert tudományos igazolást a reflexív-direktív kommunikáció eszköztára. A tréning során helyzetgyakorlatokban tanítjuk meg a reflexív-direktív kommunikáció taktikai elemeit az önismeret használatától kezdve az empátia szerepén át az ellenérdekelt fél jellemzőihez igazított kommunikációs stílusig. A helyzetgyakorlatok során a résztvevők konkrét mondatokba, viselkedésekbe fogalmazzák az egyes taktikai elemekről kapott ismereteket. 

Élmény alapú tanulás: ezen keresztül biztosítjuk, hogy a tárgyi tudás érzelmekkel átitatott tapasztalathoz társul és így “bevethetővé” válik a tréningen gyakorolt konkrét szituációk körén túl, bárhol, bármikor. 

PB_logo_blackandwhite_transparentbg_edited.png
bottom of page