top of page
Untitled.jpg

FIZIKAI ÉS LELKI BIZTONSÁG TRÉNING NŐK SZÁMÁRA

Készülj fel szakemberekkel a nőként téged érő kockázatos helyzetekre

Kinek ajánljuk?

Nyomul rád a főnököd? Egyedül sportolsz a szabadban? Mégsem ezekkel a fiúkkal kellett volna elkezdeni egy görbe estét? Nőként sokszor mozogsz V.U.C.A. (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous, azaz gyorsan változó, kiszámíthatatlan, bonyolult, bizonytalan) környezetben. A női biztonság tréninget mindenkinek ajánljuk, aki szeretne ezekben a helyzetekben "talpraesetten" és profi módon viselkedni, úgy, hogy testben és lélekben sértetlenül ússza meg a dolgot.

Tematika

A tréning során a résztvevők biztonsági szemlélete tesznek szert, amelyre támaszkodva hatékonyan, rugalmasan tudnak konfliktusos helyzeteket megoldani. Megismernek számos gyakorlati, technikai, taktikai megoldást, trükköt, amelyeket konkrét kockázatos helyzetekben alkalmazhatnak. Tréningünk nem egyen-megoldásokat kínál („ha jön feléd a sötétben, vágd hozzá a kulcscsomódat”), hanem az elkövető és a környezet megfigyelésére, értékelésére és az önismeretre épített látás- és gondolkodásmódot (ha úgy tetszik mindset-et) alakít ki, a következő témák közös feldolgozásával:

  • Rapport kiépítése a másik féllel - hogy nálad legyen a kontroll

  • Környezeti tudatosság (situational awareness) - hogy ne lehessen meglepni

  • Defenzív kommunikáció - hogy ne te légy, aki veszít

  • Helyes, gyors döntés stressz helyzetben - hogy a neked legjobbat válaszd: fussak? küzdjek? kidumáljam magam?

  • Alkalmazási biztonság (mindset reinforcement) - hogy használni is tudd, amit megtanítunk neked

 

A képzés alapvetése, hogy akkor lehet hatékonyan csökkenteni a kockázatot, ha:

  • van terv. Terv nélkül a „default szoftver” fut, ezt úgy hívjuk pánik.

  • az elhárítás terve illeszkedik a sértett személyiségéhez, képességeihez.

  • az elhárítás figyelembe veszi az extrém stressz okozta korlátozott hatékonyságot, módosult tudatállapotot.

  • a gyakorlás, szerepjáték és vizualizáció segítségével elérjük, hogy a döntő pillanatban a terv kontrollálja a helyzetet, ne a pánik. 

  • tudjuk: legtöbbször jobb elkerülni a helyzetet, mint belemenni. Legtöbbször jobb a verbális megoldás, mint a fizikai. Legtöbbször jobb védekezni fizikailag, mint teljesen átadni a kontrollt. 

 

Módszertan

A tréning kidolgozásakor abból indultunk ki, hogy személyiségétől, korábbi tapasztalataitól függően eltérően reagálnak a nők, akár azonos helyzetekre is. A személyi biztonságnak vannak általános elvei, de nincsenek olyan általános módszerek, amelyek az alkalmazó személyétől és helyzetétől függetlenül működnek. Ezért a tréning első szakaszában segítünk a résztvevőknek tisztába jönni saját, a biztonságukkal összefüggő karakterjegyeikkel. Ezután a tréning résztvevői saját karakterükre szabva tanulják meg, hogy a kockázatelemzés, a szituatív tudatosság, a krizis kommunikáció, a biztonsági szakértelem széles eszköztárát használva hogyan tudják racionális, „beengedhető”, átlátható, keretek közé helyezni az őket körülvevő kockázatokat, ezáltal kezelni és legyőzni azokat. ​

Partner 

Női biztonság tréningünkhöz szorosan kapcsolódik partnerünk, Dr. Sebestyén Andrea jogász,  társadalomkutató munkája (zaklatasmentes.hu). Igény esetén közös tréninget tartunk Andreával, ahol elsősorban a vállalati, munkahelyi élettel kapcsolatos helyzeteket járjuk körbe, azok megelőzése, jogi szabályozása és feldolgozása valamint a zaklatás esetleges elszenvedőinek nyújtott segítség szempontjából. 

Keretek 

A női biztonság tréninget max. 10 fős csoportoknak ajánljuk.  Időtartama kétszer fél nap, tantermi jellegű környezetben. A tréninget igény szerint az ügyfélnél (csoportos jelentkezés esetén) vagy saját területünkön tartjuk,  Budapesten. Ezt a képzésünket on-line formában is kínáljuk, ebben az esetben a csoport létszáma maximum 6 fő és 5 tréning ülést tartunk 1,5-2 óra terjedelemben. 

Kipróbálnád?

Kipróbálnád, hogy ki tudod-e dumálni magad három férfi közül egy utcai konfliktusból? Mellik Éva, a Nők Lapja Café bátor riportere kipróbálta, amikor idén tavasszal nálunk forgattak a munkánkról. A dolgok nem úgy alakultak, ahogy Éva várta - pedig csak szerepjátékról volt szó. Ezért érdemes felkészültnek lenni, és ezért dolgoztuk ki a női biztonság tréninget. De lássuk mi történt Évával? (A teljes video-t itt tudod megnézni.)

NŐI BIZTONSÁG TRÉNING JELENTKEZÉS

Kérjük adjon meg elérhetőséget, hogy felvehessük a kapcsolatot. Segít minket, ha a megjegyzés rovatban megadja, hogy egyénileg vagy csapat számára küldi a jelentkezést, illetve ha csapatnak akkor hányan lesznek? Az időpontról közvetlenül egyeztetünk majd.

Köszönjük a jelentkezést, nemsokára felvesszük a kapcsolatot.

bottom of page