top of page
tetkos cavo kiabal.jpg

REFLEXÍV-DIREKTÍV KOMMUNIKÁCIÓ TRÉNING

Túsztárgyalók tanítanak meg uralni olyan helyzeteket, ahol nem lehetsz asszertív.

Kinek ajánljuk?

Döntéshozóknak, akik szeretnék fejleszteni tárgyalástaktikájukat, az asszertivitás szokásos eszköztárán túl is.

Munkatársaknak minden olyan vállalatnál, szervezetnél ahol közvetlen, akár fizikai kapcsolatban is dolgoznak potenciálisan ellenséges ügyfelekkel: ügyfélszolgálatok, hivatalok, panaszkezeléssel foglalkozó egységek, segítő szervezeteknél, repulőtereken, polgári légiközlekedésben és  biztonságért felelős cégeknél dolgozók.

Értékesítési területen: már alapvető gyakorlatottal bíró munkatársaknak, egy új ügyfélkommunikációs módszertant adó továbbképzésként.  

Tematika

Van amikor az asszertivitás a hatékony kommunikációs taktika. Van amikor meg nem. Vannak szituációk, amelyekbe saját igényeidet, érzéseidet behozni, nyíltan konfrontálódni nemcsak felesleges, hanem veszélyes, kontraproduktív is. Hogyan urald azokat a partnereket, akik felett nincs semmi hatalmad? Akiket nem korlátoz semmi? Hogyan légy dírektív, amikor neked "nem osztottak lapot"? És ami a legfontosabb, hogyan döntsd el, hogy melyik tárgyalás taktika a legelőnyösebb számodra? A tréning során öt témát érintve adjuk meg a választ:

  • Terepdiagnózis használata a tárgyalástaktika kiválasztásához 

  • Attribúció és önreflexió konfliktusos helyzetekben

  • Raport építés célja, módszerei

  • Tárgyalási taktika: megnyitások, a sebesség kontrollja, kezdeményezés átvétele, megtartása, a tranzakció-analízis modell alkalmazása

  • Eszközkészlet: 10 különböző kommunikációs rendszer és használatuk a terepdiagnózis és a helyzet függvényében

Módszertan

A tréning módszertanát a hivatásos túsztárgyalók kiképzéséből adaptáltuk "civil" helyzetekre. Ők azok, akik foglalkozásszerűen mentenek életeket kommunikációval. Az ő éles helyzetekben kiérlelt taktikai és stratégiai fogásaikból ered és nyert tudományos igazolást a reflexív-direktív kommunikáció eszköztára. Nem mindig kell legyőzni az ellenérdekelt felet ahhoz, hogy elérjük célunkat. A tréning alapja, hogy a résztvevőket eljuttatjuk erre a stratégiai és pszichológiai felismerésre. Erre az alapra építkezve helyzetgyakorlatokban tanítjuk meg a reflexív-direktív kommunikáció taktikai elemeit az önismeret használatától  kezdve az empátia szerepén át az ellenérdekelt fél jellemzőihez igazított kommunikációs stílusig. A gyakorlatok során a résztvevők konkrét mondatokba, viselkedésekbe fogalmazzák az egyes taktikai elemekről kapott ismereteket. Az élmény alapú tanulás kulcsfontosságú: ezen keresztül biztosítjuk, hogy a tárgyi tudás érzelmekkel átitatott tapasztalathoz társul és így “bevethetővé” válik a tréningen gyakorolt konkrét szituációk körén túl, bárhol, bármikor. 

Keretek 

A tárgyalástaktikai tréninget  max. 15 fős csoportoknak ajánljuk. A tréning alapesetben kétszer fél napot vesz igénybe, tantermi jellegű környezetben. Igény szerint az ügyfélnél vagy saját területünkon tartjuk. 

TÁRGYALÁSTAKTIKA TRÉNING JELENTKEZÉS

Kérjük adjon meg elérhetőséget, hogy felvehessük a kapcsolatot. Segít minket, ha a megjegyzés rovatban megadja, hogy egyénileg vagy csapat számára küldi a jelentkezést, illetve ha csapatnak akkor hányan lesznek? Az időpontról közvetlenül egyeztetünk majd.

Köszönjük a jelentkezést, nemsokára felvesszük a kapcsolatot.

bottom of page